Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Suzuki
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1  
Old 06-16-2007, 11:19 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Suzuki Eiger belt problem

I had a belt break on my Eiger 400 a couple of years ago. Ever since then the new belt would always slip a little. Last week I finally took the belt cover off to inspect the problem and discovered an oil seal leaking. This was the drive pulley seal. To replace this one you have to take the cover off the side of the engine. Got everything back together and now when you put it in gear, at idle speed, it wants to take right off. The brakes can't stop it. The dealer said I must have installed something wrong, but I have yet to figure this out. This belt system seems so simple I can't figure out what the problem is. When it is at idle the transmisson pulley keeps turning. I sure it should be stopped at idle speed. Hope someone can help.
Reply With Quote
Old 06-16-2007, 11:19 PM
Reply Share this with your friends

Tags
400, belt, change, drive, eiger, engine, idle, problem, problems, pulley, replace, replacing, slipping, speed, suzuki



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On