Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Suzuki
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 08-31-2006, 08:58 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

Hey guys im new here and i just had a problem recently. My brother, my friend, and I took my atv through extremely deep water because i wanted to try wat i saw in the videos and i went back and forth through the water once and when i passed the water i tried to drive in low or high and it had extremely low power like nothing before and when i got out of the water and started driving on land it sounded like it would go into extremely high rpms and not switch gears for both low and high and im not sure what the problem is but if anyone else knows i will be very grateful.

Thanks AGS10290.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-01-2006, 11:23 AM
Dazeys's Avatar
Pro Rider
Can't wait to feel that 130 HP at the dunes.
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2003
Location: Arlington WA.
Posts: 733
Default suzuki vinson 500 auto problem

Sound like your belt got wet. drain the water out of thr belt case and ride it slow for awile. It'll dry out. You may want to pull the belt cover off to check if any mud or dirt got in there.
__________________
08 Renegade 800
86 lt250r updated with an 04 GSX-r750 engine
93 4mil Banshee
06 Harley Road Glide
03 Blaster
08 DS 250
01 Banshee
57 Bel Air 2 door post
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-01-2006, 02:34 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

Where exactly is the belt cover? I can't see a belt upon visual inspection, but I think it could be that black casing next to the foot-brake. Am I right?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-01-2006, 03:18 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

if that is the drive belt im pretty sure it is but ive removed all bolts that i can see that hold the case together but now i cant remove it. It seems like its being held together by an extremely strong glue or something
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-01-2006, 03:32 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

ok i pulled the belt cover off it just took a little power but now i see the belt and how can i tell if it is spinning and there seems to be nothing disgusting or mud or dirt in side of it
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-01-2006, 04:56 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

i mean how can i tell if it is slipping
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-02-2006, 02:01 AM
Dazeys's Avatar
Pro Rider
Can't wait to feel that 130 HP at the dunes.
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2003
Location: Arlington WA.
Posts: 733
Default suzuki vinson 500 auto problem

It's probally dried out by now. Ride it and see if it's still slipping, Just dont get your pant leg cought in it.
__________________
08 Renegade 800
86 lt250r updated with an 04 GSX-r750 engine
93 4mil Banshee
06 Harley Road Glide
03 Blaster
08 DS 250
01 Banshee
57 Bel Air 2 door post
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09-02-2006, 11:56 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Default suzuki vinson 500 auto problem

i dont think its slipping anymore im gonna try another test after i replace the tire
Reply With Quote
Old 09-02-2006, 11:56 AM
Reply Share this with your friends

Tags
4x4, 500, auto, belt, drive, drivebelt, handling, hp, problems, slip, slipping, suzuki, troubleshoot, troubleshooting, vinson



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On