Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Polaris
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 07-21-2009, 01:30 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default 2005 Sportsman 700 code 41 and 45

Does anyone know how to fix this. do i need to replace the sensor
I'm getting code 45(Air Temp-short circuit ground) and code 45-(Barometric Pressure Sensor low input.

Thanks for anyhelp that can be provided
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07-21-2009, 03:32 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 22
Default

Yeah...My 04.5 has had the same problem I have repaired mine too...I found what looks like a pretty good solution on ebay under the polaris parts electrical section for 35 bucks. It's an aftermarket wiring harness that lengthens up the harness and has a new wiring with a new connector..It's all water tight. and looks like its pretty good. The item number is 150359590605 I don't know if I want to buy it or wait till mine breaks again. I don't know if this is a one off or if the guy has more of them.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-22-2009, 09:06 AM
Range Rover
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 168
Default

Chances are it is not the sensor but the wiring harness. Check the wires going to the the t-bap sensor ( located under your seat infront of your air filter box. ) wires break inside insulation or insulation wears through and wires short to each other or to the chasis. I am on my third wiring harness due to this issue.
Reply With Quote
Old 07-22-2009, 09:06 AM
Reply Share this with your friends

Tags
05, 2005, 41, 45, 700, 7oo, 800, code, codes, efi, fix, polaris, sensor, sportsman, tbap



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On