Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » SxS / UTV Discussion » Polaris Ranger and RZR
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register ATV Photos FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read GarageVendors
Search
Welcome to ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 11-14-2009, 09:18 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Question 05 Ranger cutting off

i recently got an 05 ranger 500 (carb ) and have discovered a problem and need help. This unit runs strong and idles smooth. it has 212 hours. Today we went for a short ride and stoped to talking to some friends for about 7 mins we left it ideling, when we went to take off it hesitated to go and started jumping (as if we ran out of fuel and then cut off but i had just filled it up before we left for the ride. it wouldnt crank back up but after setting there for 5 minutes, doing nothing, we were able to crank back up and ride. After it cut off i tried to crank again and it turned over fine but would not fire up. it has happened one other time for my wife. Today when it happened i noticed the fan kick on for a few minutes and then it went off, the engine had a very slight bog in the idle but still seemed fine untill we started to go. Im not sure what to do. Can anyone help me? I have checked the spark plug and its seems fine, i always hear the fuel pump kick on when cranking and the fuel filter isnt clogged. thanks for any help you can provide.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-14-2010, 04:00 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Default

I had the same issue with mine. Pull the seat and look for chafed wires right around the top of the engine near the carb. Mine has a little aluminum plate and right around there there were a few wires chafed through and it kept shorting out. I had the exact same symptoms as you're describing and couldn't figure it out until I saw the wires.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-28-2010, 03:14 PM
JMW JMW is offline
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Default 2005 Ranger starting problems

I have a 2005 Ranger 6X6 that recently began to not crank over when it is hot. It has always started fine when cold. When it fails to start, the lights that indicate which gear it is in will not light up when the key is turned to the "on" position. However, the fuel pump will turn on, and the fan will turn on like they normally do but no gear indicator light. There is just no electricity going to the starter. When you manually jump the starter solenoid, it will turn over just fine but will not start. After it cools off it seems to work fine. Any ideas?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-05-2010, 09:13 PM
Pro Rider
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 320
Default

Ecm
Reply With Quote
Old 08-05-2010, 09:13 PM
Reply Share this with your friends

Tags
05, 500, 6x6, crank, cranks, cut, cuts, cutts, fuel, minutes, poaris, polaris, pump, ranger, wont



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On