Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Kids Quads & Other ATVs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register ATV Photos FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read GarageVendors
Search
Welcome to ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 09-02-2008, 10:11 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default 2006 Redcat VX-200

So under a week ago bought what I believe is a RedCat VX-200 quad, can't confirm this as the owners manual just says ATV 200 [img]i/expressions/face-icon-small-confused.gif[/img] But from my google research it appears my quad is the 2006 Redcat VX-200.
But anyways I decided to try out reverse on it, got it to work for about 2 inches then the quad stalled, I figured I just released the clutch too fast like I sometimes do, so my friend offered to try once, he got it to go back couple of feet then it stalled, but since it was in the spot we wanted it, out of the trail for a second, I left it off, then when we were about to leave I started it up put the level back to forward, I shifted up from neutral into first then tried to go, but alas I just sit there, chain is moving, but I am not. Now we tow it back to my house with another quad and I decided to take off the cover in the back which covers the "reverse lever" (don't know the actual term, also note I'm not talking about the rod pulled to put it into reverse). is very loose, but I cannot confirm if it was like this before as I never had reason to take off the back covering. Now can the "reverse lever" being loose stop it from going? Or anyone else have a different theory?


Also does anyone know where I can buy parts for this model ATV besides the store at Redcat's main site, they're sold out of almost everything and never seem to restock, besides eBay, refuse to use eBay.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09-03-2008, 12:31 AM
outofline's Avatar
Pro Rider
2007 Jetmoto 150 Sport
My Garage
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 983
Default 2006 Redcat VX-200

Hmmmm, if your chain was spinning and the ATV was not moving that would be the back sprocket that is broke. Unless it has a Reveres box mounted to the rear axle which I can't imagine being a 200 Manual shift! Can you post some pics of the ATV and the engine and rear axle for us?
__________________
As of 2012 we no longer own our Jetmotos but my web site about our Chinese ATV's will still be here!
My Jetmoto Website with Pics and Video: www.myjetmotos.8k.com
07 Jetmoto 150 Blue
07 Jetmoto 150 Red
07 Jetmoto 250 Blue
07 Jetmoto 250 Red
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-03-2008, 01:08 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default 2006 Redcat VX-200

It is manual transmission, but yea I'll take some pictures tomorrow morning.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-03-2008, 02:10 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Default 2006 Redcat VX-200

http://img126.imageshack.us/img126/2100/1000900iq9.jpg <-- This is what I've been referring to as the "reverse lever", you can tell by the cable it is very loose and doesn't appear to be where it should be, When reverse is put in, the cable gets a bit tighter, but when put back into forward, doesn't go back where i suspect it should go.

But now also while taking the picture of the "reverse lever" I noticed something on each side on the axle, it appears there are bolts missing.
http://img131.imageshack.us/img131/6107/1000901ko8.jpg <-- that's from the left side, now if you look closely where that one piece SHOULD be is very clean compared to rest of that area, which leads me to believe it was bolted there at one point and the bolt snapped off.

The right side didn't exactly come out great, was very blurry so I won't post it, but its exactly the same way.

But discovering the possible missing bolts theory, it seems like it could also be that because when we did get the quad into reverse the back tires would bounce off the ground like crazy at first. If you need more pictures tell me of what and I can try my best to get to it.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-03-2008, 03:01 PM
outofline's Avatar
Pro Rider
2007 Jetmoto 150 Sport
My Garage
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 983
Default 2006 Redcat VX-200

Yep, I was right, it does have the Reveres block on the rear axle. I have never seen a manual transmission have that. MWQ who posted earlier has a atv that has that block and I'm sure can answer your question better. But it looks like you sheared the bolts off. My guess is if you start the atv and put it in forward gear that whole housing thing is spinning. Or perhaps it's all just bad inside that black box! I would think that cable should be tight and not lose as it is in the picture. But the broken bolts might have done that!
__________________
As of 2012 we no longer own our Jetmotos but my web site about our Chinese ATV's will still be here!
My Jetmoto Website with Pics and Video: www.myjetmotos.8k.com
07 Jetmoto 150 Blue
07 Jetmoto 150 Red
07 Jetmoto 250 Blue
07 Jetmoto 250 Red
Reply With Quote
Old 09-03-2008, 03:01 PM
Reply Share this with your friends

Tags
07, 150, 200, 2006, atv, cable, clutch, manual, owners, picture, redcat, reverse, spec, vx, vx200



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On