Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Kids Quads & Other ATVs
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 10-23-2007, 07:14 AM
Trailblazer
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 55
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

Hi everyone,

My son had his 90 for about a week and it ran fine. All of a sudden, one day it just stopped while he was riding. I found by pulling the plug and laying it against the engine that it was getting no spark. After talking to John at Raceway, he decided to send me a new coil and cdi box. I got them yesterday in the mail and tried them out. No luck!!! [img]i/expressions/face-icon-small-sad.gif[/img] Any other ideas and what should I be looking for?

Thanks!!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-23-2007, 10:34 AM
Range Rover
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 183
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

Check your wiring harness for loose connectors. Take them apart and make sure that none of the pins in the connectors have pushed out the back. Also if yours has a tether cord on the back, check that the plug is inserted properly.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-23-2007, 12:08 PM
Trailblazer
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 55
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

Couple of questions -

Do you have a Falcon 90 and did you have problems with the wire harnesses? Also, I'm assuming that the tether cord you are talking about is to a kill switch. I did play with this to see if it was the problem with no effect. Where exactly is the plug you are speaking of?

Thanks
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-23-2007, 12:19 PM
Range Rover
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 183
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

I don't have a Kazuma 90. I have a Coolster, but these problems are consistent across most of the Chinese brands. The wiring harnesses are crappy. My sons Coolster had an intermittant spark problem (quad would just shut off randomly while riding) that turned out to be a bad harness connector. One of the pins had partially pushed out of the connector.

Yeah, some of the kids quads have tether cords attached to a kill switch on the back of the quad so that the parents can pull the cord and kill the engine when the rider gets into trouble. I have seen many posts for no spark where this turned out to be the problem. My sons quad came with a key-fob kill switch where you can just press the button to turn off the quad.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-23-2007, 02:22 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

My son's Kazuma 90 has 2 kill switches, I would take a look at both of them to make sure there are no connectivity(is that a word??) issues.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

dustin
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10-23-2007, 02:33 PM
Trailblazer
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 55
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

Thanks for the reply! Is your son's quad a Deluxe? I'm not sure if there's a kill switch on the side of my sons. There is one just like yours in the back end.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 10-23-2007, 03:02 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

I am not sure i think it might be the mini.

here is a full pic
Click the image to open in full size.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 10-23-2007, 11:16 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 19
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

does that little baby drive that 4 wheeler?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10-23-2007, 11:28 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

no he wishes he could but thats his big brothers ride. [img]i/expressions/face-icon-small-smile.gif[/img]
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10-25-2007, 07:19 AM
Trailblazer
Garage is empty, add now
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 55
Default Kazuma Falcon 90 Deluxe - no spark!!

I checked all of the wire harnesses and found no obvious problems. I removed the kill switch on the side of the quad and reconennected the wires to finish the circuit. No spark.

The kill switch in the rear doesn't look like there's a problem. I don't know what to check now?!? Any other advice?
Reply With Quote
Old 10-25-2007, 07:19 AM
Reply Share this with your friends

Tags
110, 90, 90cc, atv, chinese, coolster, deluxe, falcon, kazuma, kids, kuzuma, probloms, quad, spark, wheeler



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On