Go Back   ATVConnection.com ATV Enthusiast Community » Brand Discussions Area » Honda
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to ATVConnection Forums!
Welcome to ATVConnection.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the ATVConnection Forums community today!


Reply Share this with your friends
  #1 (permalink)  
Old 02-10-2011, 03:14 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Default 2002 Honda recon es 250 wont shift out of neutral

Hi all, Im having problem with my 2002 Honda recon ES 250, I recently replaced angle sensor and bike shifts and runs great but suddenly when I put it in neutral it would not shift to any gear no sound at all, so I had to shut it off and back on and it works fine, and I noticed it its only gives me that problem when I was riding through 1 feet of snow. But when it nice and dry out side works fine, any ideas.


Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 03-03-2011, 10:09 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Default

check plugin on bottom/back of motor it can come unpluged or loose
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-05-2011, 06:45 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Default

try shaking your atv like rocking it back and forth. I have had the same problem when I flipped my recon, and thats what i did so i hope this helps!!!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-05-2011, 08:31 AM
Range Rover
Garage is empty, add now
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 143
Default

did you replace the rubber seal on the angle sensor?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-07-2011, 10:49 AM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Default

thanks for reply, i noticed yesterday after 1 hour of riding my recon it was riding fine but after i put it in neutral the rpm goes up and i cant put it in first gear because of high rpm i don't know the reason why rpm goes so high is it because the bike is hot, so basically i have to pull the choke up so rpm goes down a little and than i can put it in gears and rides fine till again when i put it neutral. so something going-on with high rpm when in neutral hopefully i explained right. any ideas will be appreciated.

thanks
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-07-2011, 09:10 PM
Weekend Warrior
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by zitaron View Post
did you replace the rubber seal on the angle sensor?


yes i did, i don't think its angle sensor,
Reply With Quote
Old 03-07-2011, 09:10 PM
Reply Share this with your friends

Tags
2002, 250, codes, es, high, honda, ideling, neutral, nutral, rancher, recon, sensors, shift, shuts, wont



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On